E kreativ og elske å værr impulsiv


tirsdag 22. juni 2010

What to do? Trenge tips om rengjøring av gamle "broderte" bilder

?Onkelen min har faktisk sydd disse to bildene te venstre (må ha vært når han gjekk på lærerhøgskolen :o)) Eg ville gjerna ha nåke te minne om han (R.I.P), og disse hadde de tenkt å kaste i bosset!!!
Problemet mitt e då at eg ikkje vett heilt kossen eg ska gjørr de reine. De e nok fra 60-70 tallet og e heilt nedstøva, så eg e redd eg ødelegge de hvis eg gjørr det på feil måte... Håpte det va nåken av dåkke så kunne ha nåken tips her.

Eg lure og på om eg ska ta de fra platene de henger fast på, kanskje det hadde vore finare??
De e og så tunge at de tåle ikkje å henga på mine gipsveggar jaffal... Kan stå oppreist da :o)

Det te høyre e i et slags metall og av ein aen "kunstnar" (K. Rasmussen 1975 står det på baksida :o))
Eg syns det va litt stiligt, men komme nok te å skru det laust fra bakgrunnen tenke eg (det e skrudd fast med to skruar ja). Kanskje nåken har nåken andre forslag?
3 kommentarer:

Andregasellen sa...

Heisann!Jeg var innom blogshoppen akkurat, og da så jeg at du hadde lagt inn en kommentar med spørsmål om tapet!Var ikke meningen å svare så sent, men jeg har ikke vært innom der på noen dager:)Og det er ikke mas i det hele tatt, søte du:)Når det gjelder tapet så lønner det seg absolutt å bruke tapetlim:)Hvis du skal ha det på en bordplate eller lignende kan du først feste det med tapetlim og la det tørke, og så legge på et par lag med vanlig klarlakk.Blank hvis du vil ha en blank finnish, matt hvis du vil ha en matt finish.Spør i malebutikken om hvilken lakk de har som passer best:)Noen tapeter reagerer med at fargen flyter ut hvis du lakker oppå, så det lønner seg å prøve i et lite hjørne først for å teste den ut.Håper dette var et greit svar!Når det gjelder rensing av bilder har jeg dessverre ikke noe svar...God natt herfra!

Bustenellik sa...

Det første som slo meg, var støvsuger på minimum styrke. Hadde det fungert?
Hyggelig at du ville være med på Give Awayen min, og siden du reklamerte for din, måtte jeg jo inn og titte på bloggen din også :-) Moro å finne nye blogger :-)

Namaste sa...

Har sentralstøvsuger, så det er bare ein styrke... Kanskje eg kan tjuvlåne ein ;o)