E kreativ og elske å værr impulsiv


onsdag 23. juni 2010

Smakebitar fra skattejakt i mormor sin kjellar og Fretex....

Syns eg har vore så heldige i det sista eg at eg blir heilt ør av lykke!  :o)

Mormor dø for snart 17 år si og det meste blei vel fordelt då, men i råkjelleren i huset (som har vært utleigd fram te nå nylig) var det jo jammen litt forskjellig kom eg plutselig på her ein dag. Eg har vel alltid likt gamle ting, så som høygravid 25 åring var ein tur der og fekk meg sofa, stolar og diverse. Det eg kom på nå då, var at hvis det sku værr nåke igjen der, så ser eg det kanskje med nye auer nå 11 år etter. Tok meg ein tur og såg fort at det mesta var blitt kasta, men jammen fant eg nåken skattar :o)

"Det e barra du så like sånt likavel, så du må barra ta det" sa mamma, og då blei eg glad!
(Då kan dåkke kanskje forstå koffår eg e så overlykkelig øve å ha funne alle dei flotte, inspirerande bloggane dåkkas her inne ;o))
Et par ting eg ikkje fekk da, men fornøyd likavel :o)

Så nå lukte det skikkelig gammalt her hos meg og eg e i full sving med å vaske og lufte diverse...

Va innom ei tur sjå Fretex (ja, igjen... håpe på å finna stoffer eg nå, så då e eg blitt litt ekstra ivrig ;o))
Fant et par småting, og der sto plutselig det eg hadde leita itte: Ein liten kommode som kunne passa under vinduet i stua. Rett og slett lykkelig va eg for at eg hadde tatt turen innom :o)

Godgutten hadde ein litt aen reaksjon:
Meg: Sjå Trym, endelig har eg funne ein kommode som e liten nok te å passa under der! Og så e det plass te anlegget vårt og, så det sleppe å stå på dei pappeskene"
Trym: Ka anlegg?
Meg: Okei, minianlegget da!
Fortsatt ingen gjenkjennande respons...
Meg: Okei, cd-spillaren vår...
Då forsto han ka eg meinte.... (men såg knapt opp og kunne ikkje brydd seg mindre...)

Må vel innrømma at det ikkje e nåke storveis anlegg me har, men det e nå vitterlig et "mini-anlegg" for det blei eg fortalt då eg fekk det i bursdagspresang...
Lika greit at det e eg så bestemme "kor skapet ska stå" for her møte eg hverken entusiasme eller forståelse...
Ikkje for nåken av skattane eg fant faktisk!


Tenkte kanskje eg fekk litt mærr forståelse her eg då, så eg vise dåkke et par smakebitar fra funnå mine. Glede meg jo sånn te å finna plass te alt!


"Skattekista" fra mormor sin kjellar. Detalj fra eplekassen te høyre. Vil jo mala denna, men det e litt vanskeligare når det e nåke fra sin egen familie syns eg. E dåkke ikkje enige? Sjarmerande med den lappen, og så e den jo fra når mamma va liten. Prøva å mala rundt kanskje...


To "tepper" eg fant. E te å henga på stol faktisk og det passe jo perfekt si eg har ein gammal stol eg arva av tanten te pappa som begynne å bli litt slitt. Håpe de passe...

Masse minner i disse teppene...
Det var mormor så lerte meg å strikka, hekla og sy då eg var 5 år (hjelpte vel te mamma og da...)
Men ingen av de lerte meg å hekla/strikka itte mønster da. De meinte kanskje ikkje det var nødvendig, men eg hverken strikke elle hekle itte mønster den dag i dag. På tide å lera seg det kanskje ;o)


Lampeskjerm i plastikk faktisk :o) Huset brant ned då mamma var 1 år i 1951, og då va det plastikk så va det nya. Plastikk e faktisk det eg forbinde med mormor, for det mesta hu hadde va i plastikk :o)
Lampeskjermen står på et speil eg fant der og, men det kom ikkje så godt fram akkurat.

Har dåkke sett nåke så flott!?!
Det e ein kjøkkenradio fra når mamma va liten. Rettare sagt høytaler, for de hadde alltid radioen i stuå på den tidå sa hu og så va det høytaler på kjøkkenet. Den måtte eg ikkje mala da sa hu, for de va alltid enten rosa elle lyseblå. Som om eg kunne funne på å mala denna!??
(Duken fant eg 3 av te 5 kr stk på fretex)

Detta serveringsfatet va desverre ganske så rusta, men det går vel an å pussa det litt og mala det håpe eg??

To sånne små lamper så detta!!! Syns de va sååå harlige!

Og så va det Fretex.... Et bånd og skikkelig blått (og kvitt) stoff.

Og så det (nesten) besta av alt; kommoden (elle skap blir det vel...:o))!!!
Ser jo faktisk litt store ut her, men det e den altså ikkje... :o)

Blei jo så glad at eg smilte resten av kvelden ;o) Den ska malast, men vett ikkje heilt ka farge ennå. Blir jo så ivrige eg nå, at eg må vist roa meg heilt ner - hihi! Nå e det jo snart tur, så eg får konsentrera meg litt om det og ta det i tur og orden når eg komme him tenke eg ;o)

Ønske alle så kikke innom ein kjempeflotte St. Hans!!!

5 kommentarer:

3prinser sa...

Så morro å finne skatter da :)
Her er en link fra meg:
http://www.jakmussen.dk/emner.htm

Katrine

Huldra sa...

Så spennende! Gamle skatter ser man så absolutt på med nye øyne etter noen år ja. Jeg elsker gamle ting selv, så her finnes det også litt miks og maks av både Ikeadingser, og gaaammelt. Elsker det! =D
Jovisst skal du få litt forståelse for funnene dine her inne. ;) Kassen vil jo sikkert bli superfin om du maler den litt røft, og pusser over hist og her. Mal rundt lappen du, og gjør den litt shabby. Da tror jeg den blir superfin. husk å blogge npr du har gjort det! =D
Elsker Norgesglass, så der fikk du også litt av et funn. Brettet var også stilig, men lampene var nok litt for sprelske for min del. -Er vel lov å si det..? :)
Programmene jeg bruker til redigering av bildene mine er forresten gratisprogrammer som Picasa, PhotoFiltre og pc`n sitt eget Paint program. Helt greie å bruke alle tre.
Nå skal jeg inn og blogge litt selv. Tusen takk for hyggelig melding i sankhansinnlegget mitt! =D

Namaste sa...

Sjølsagt lov å sei at dei lampene va litt sprelske Huldra du :o)
Det e jo sååå bra at me ikkje alle like de samme tingene, for då hadde det blitt ein kjedelig verden ;o)

idyll sa...

Så mye stilig du hadde funnet da!! Høytaleren var bare "to die for"... Looove it

Nja, bruker litt ulik spray, quick fra jernvarebutikker/malingsbutikker er bra også.. Viktigste er god rengjøring med salmikk og grunning først:)

Ha ein fin kveld

Frk. Fosli sa...

Takk for fin kommentar på bloggen min! Det fine skapet ditt ble jeg en smule misunnelig på - du må legge ut bildet når det er ferdig malt, tipper det blir superfint! :-)