E kreativ og elske å værr impulsiv


tirsdag 6. juli 2010

Carpe Diem

Ja, grip dagen!


Hærlig sommerglede med høy i håret :o)
(Tatt med mobil av eine tanteungen for et par somrer si)

Tenkte eg kunne visa litt koffår eg har skreve impulsiv i bloggtittelen (sikkert maaange så lure på det... ;o))

Blei sittande å tenka litt...
Det e jo viktig å få forklart seg litt må veta (*knis*), men det følgande e altså nåken av dei litt "større" tingene eg har gjort på impuls;

Mellom videregående og universitetet: Au-pair i Østerrikes hovedstad Wien. Engelsk kan eg jo, og Tyskland like eg ikkje (sikkert pga 2. verdenskrig...), så derfor Østerrike.
Begrunnelse: "Får jo sikkert ikkje muligheten te å ta et år "fri" sånn seinare.
Konkusjon: Riktig antagelse

Reise aleina på tur i nesten 3 mnd. mens eg studerte på universitetet i Trondheim. (Australia, New Zealand og Thailand) Hadde et par bøker med meg i sekken og besto faktisk begge eksamenane, så det så!
Begrunnelse: Kan bare ta Geografi mellomfag i vårsemesteret, så må ta nåken vektall eg egentlig ikkje trenge likavel. Får nok ikkje ein sånn sjanse igjen...
Konklusjon: Nåke av det luraste eg har gjort
Konsekvens: Blei skikkelig uredd når det gjaldt å reisa aleina, og var derfor ikkje redd for å ta guttungen med på tur aleina heller. Han hadde vore innom 4 kontinenter når han var 10. mnd gammale

I Australia når Trym va 10-13 mnd
Begrunnelse: Får nok ikkje ein sånn sjanse igjen... Reiste med ei venninna, og faren te ungane hennas (australsk) betalte leiligheten. Eta må en gjørr hima og...
Konklusjon: DET luraste eg har gjort!
Konsekvens: Fant ut at eg hadde seriøst undervurdert viktigheten av sosialt nettverk og barnevakt... Luraste eg nåken gong har gjort, for då forsto eg at eg ikkje mååå bu ein aen plass på jordkloden - kan reisa på lange turar heller ;o)

På loffen i Asia 6 veker med godgutten når han var to år.
Begrunnelse: Pappen budde då i Australia i 3 mnd, så eg kom nok ikkje te å få sjansen te å gjørr det ein aen gong, for det blir nok for lenge å holda gutten vekke fra pappen på et seinare tidspunkt... (eg hadde ikkje gitt opp håpet om at han sku bli ein engasjert pappe, og det blei han og når han hadde fått litt tid på seg. Det BESTA forholdet i dag!) "Må benytta sjansen mens eg e hima med godgutten før eg begynne å jobba..."
Det va då mamma oppgitt utbrøt: "Alt e jo siste sjanse for deg jo!"

Og ja; Eg meine bestemt at en må gripa dei sjansane så byr seg, det e ingen av dessa sjansane eg har fått igjen og så ville passt på nåke aent tidspunkt. (trur eg...)
Hopp uti det og (evt.) tenk ittepå!!! :o)


I mårå får eg besøk fra ei venninna og hennas to søte små, og dei ska værr te søndag kveld, så då blir det nok ein gong stille fra meg - travelt med sommar :o)
Må jo ta meg av besøket må veta ;o)

Ser at eg faktisk har fått ein utfordring/award fra Pias verden, og sjøl om eg sjølsagt ikkje har gjort meg fortjent te det ennå, så blei eg jo glad, stolt og litt ydmyk for at hu tenkte på meg i den sammenheng :o)
Det får eg ta ved ein seinare anledning, når eg ikkje e så travel med sommar ;o)
(Ikkje mindre glad av den grunn altså!!!)


Sku det kikka nåken innom, så blir eg uhyre glad om du legge igjen et lite spor itte deg, men uansett må du ha ein superflott sommar videre!!!! :o)


13 kommentarer:

Pia sa...

Det er noe feil ute og går, sånn at kommentarer ikke vises...Men får håpe du ser denne etterhvert;)
dette var et flott innlegg! Det er reise er utrolig lærerikt! Synes du har vært tøff og smart som har dratt av gårde, både før og etter barn!
Hopp i det, eller, som Nike sier "Just do it!" er mitt motto også!

rockefår sa...

Ska sei! Så flink du er til å hoppe i det!

Mange spennende opplevelser her!

God sommer!

Huldra sa...

Det var det jeg visste! -Du er den tøffe dama jeg trodde du var. =D
Herlig at du har forfulgt tanker og impulsiviteten din, for det er jo sant at det en dag kan være for sent. Selv erges jeg over at jeg ikke grep sjansen til å tilbringe seks måneder i en stall på Island. Jeg tok den ikke, fordi sønnen min var liten (hvor skulle jeg gjøre av han mens jeg jobbet?), og jeg hadde akkurat fått ny kjæreste (hadde det vært riktig ville han ventet). Som sagt så angrer jeg nå, men men..

Da har du to utfordringer, for det ligger en til deg inne hos meg i dagens blogg også. Har du lyst har du lov, men da gjør du det selvfølgelig når du kan. :)

Kos deg masse med besøket ditt! =D

Elisabeth, innerst i veien sa...

Så tøff du har vært, skikkelig herlig at du fikk så mye ut av alle impulsene. ☺

Midtbo sa...

Takk for kommentar! Nå har jeg lest om dine impulsiviteter og jeg er helt imponert. For en evne til å benytte seg av muligheter! Inspirerende. Og bildet var nydelig!

Vibeke sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min :) Så mye spennende du har gjort! Impulsivitet er en flott ting! var forøvrig også au-pair for å lære tysk, men jeg endte i Sveits :)

Andregasellen sa...

Du lever jammen opp til bloggnavnet ditt:)Herlig at du bare hopper uti det, livet er for kort til å sitte å lure altså.Håper du har det koselig med besøk!Bildet er helt nydelig, snakk om blinkskudd:)

Tuppelure sa...

Så imponerende at du bare har kastet deg ut i alt dette. Du er skikkelig tøff!
Det ligger en award til deg hos meg fordi jeg synes du er en Beautiful blogger! Ser du akkurat har fått en til, du kan jo slå de sammen så det ikke blir så mye arbeid :O)

Namaste sa...

I all verden!
Blir jo heilt rørt av tilbakemeldingane her eg :o)

Vil nevna at spesielt Thailand e ein drøm å reisa te med små ungar. Eg loffa rundt og fant overnatting underveis (aldri nåke problem!)og sjøl om detta va på plasser så det ikkje akkurat va andre kvite ungar (det billigaste va 20 kr for ei natt og det dyraste 80 kr ;o)) så følte eg meg alltid trygge og de "innfødte" elske ungar! Enkelt og billig å reisa rundt. Og si de ikkje har særlig barnehagar så e det alltid ungar å leka med. Eg stoppte som oftast opp der det va ungar på butikkar, kafear og lignande så han blei sosialisert så det holdt :o)
Har aldri sett godgutten så fornøyd og harmonisk hverken før eller etter, så eg kan anbefala det på det varmaste!!!
Synd han e så liten at han ikkje huske, så eg komme nok te å ta ein skikkelig loffetur der igjen snart. Me varma opp med ein måned på loffen i Kroatia i fjor sommar, så tvile ikkje på at det komme te å gå bra.

Skrive masse her ja, for eg har fremdeles problemer med nettet (aldri ice.net folkens!!!)
Det tar 5 min å laste opp et bilde og nettet dette ut i hytt og pine :o(
Har fått modem og full pakke fra Telenor men trur detta e ein iq-test eg stryke på, for eg klare ikkje å komma meg på nett... :o( Satse på assistanse snarest, og då blir det nok fart i sakene her tenke eg :o)

Ellers så forstår eg at det er litt inflasjon på awarder når en skal gi de videre til 6-7 stk, men at eg sku få 3 stk før eg e kommt skikkelig i gang eingong hadde eg ikkje rekna med. Blir jo sååå glad og stolt øve at nåken tenke på meg i ein sånn sammenheng :o) Det e jo så mange flotte blogger her inne at det nesten blir for møkje for meg - vil jo få med meg ALT, hihi :o)

Avslutningsvis kan eg sei (te dåkke så har gidda å lesa gjennom alt detta ;o)) at eg komme definitivt sterkare tebake når eg e skikkelig på nett :o)

Nystalgisk sa...

Gratulera med flotte awards! Du har fått te masse bra på kort tid på bloggen din, så det fortjene du! Me komme him på lørdag, allerede, så då sees me snart! :)klem

tusindfyd sa...

Hej ;-)

Nu har jeg lagt banktal ind så alle kan deltage;-)

God daG
kh

Huldra sa...

Endelig får jeg svart deg.. Har vært en litt folksom helg, og arbeidsomme dager etter det skjønner du. full forklaring ligger i siste bloggen min. :)

Der ligger det selvfølgelig en takk til deg også, for jeg fikk pakke i helgen ja! =D
Ble jo så glad og så rørt av både herlig brev med gode ord, og en (altfor fylt) pakke. Både mann og barn fikk høre om herlige deg. :)Skjønner ikke hva du mente med bittesmå barnevesker jeg, for størrelsen er perfekt når man skal ha med kun mobilen, lommebok og giftpinner (røyk..). Like skjønne som jeg trodde de var- og som du er. :) Sier her som jeg sa til deg inne hos meg: Namaste (med fingrene sammen og et dypt kneis med nakken).

håper du får nettet oppe og går, så vi får sett og hørt mer fra deg. Det er en fryd å komme inn hit vet du. :)

Stor klem fra Huldra

Minimenina sa...

Så kjekt å høre at du har fortsatt å reise etter at du fikk barn! Jeg har veldig lyst til å fortsette å reise selv om jeg har fått barn, så nå ble jeg litt inspirert av deg :) Fin blogg du har forresten!

Hilsen Kristin