E kreativ og elske å værr impulsiv


tirsdag 1. februar 2011

Man tager hva man haver - karbonader

Variasjon e viktig, og eg ser absolutt ikkje vekk fra at det e nåken som savne
matoppskrifter her på bloggen ;o)

Då eg lagde nåke karbonadegreier i dag, såg plutselig det (for kun kort tid siden) fulle fatet sånn ut:


Ein formidabel suksess med andre ord.
Godgutten syns de var storveis gode og hadde lurt te seg 4 stk sjøl om han nettopp hadde spist aen mat.

E ikkje det bloggbart, så vett ikkje eg...
Det som e litt ekstra bra e at de faktisk e fulle av grønnsaker, og Godgutten e IKKJE glad i grønnsaker.
I tilfelle det e nåken så lure på kossen eg lagde de, så komme oppskrifta her:
(Barra for å gjørr det heilt klart så har eg ikkje peiling på kossen en egentlig lage karbonader)

2 pakker kyllingkjøttdeig og 1 vanlig kjøttdeig som nærma seg sine siste dager.
Raspa gulrot og kålrabi.
Raspa ost og ja, ridderost var det eg hadde i kjøleskapet.
Aioli (fra Rema), litt ketchup, litt vatn, 3 egg og hvetemel te passelig konsistens var oppnådd (sånn ca).
Krydra med  karri, paprikapulver, pepper og sukker jaffal. Sikkert nåke aent og...

Då blei det sjåande sånn ut:
(Var nesten ferdig då eg kom på å ta bilde)

Heilt feil kveldslysfarge her altså...

Det blei faktisk skikkelig godt ja.
Det e et bra triks å lura grønnsaker inn i maten på denna måten ;o)
Anbefale å prøva å ta det du har for hånda eg når du lage karbonader og aen mat for den saks skyld.
Det blir som oftast godt.


Avslutningsvis må eg nesten fortella ka fransk søm e.
Det var ein del som lurte på det i forrige innlegg.
Eg tenkte eg sku ta ein litt sånn overlegen tone med; vett dåkke ikkje ka det e???
Men det ville jo vore direkte ufint, særlig med tanke på kor utruligt møkje eg sjøl ikkje vett.
Var litt redd for å prøve meg på ein forklaring sjøl i tilfelle eg hadde misforstått.
Eg googla derfor litt og fant ut at eg ikkje hadde misforstått i det heile tatt.


Forklaring på dansk må vel værr bra?

Den "franske" søm sammensyr og gemmer sømrummet.
Den bruges på meget tynde eller fintvævede stoffer, hvor sømmen er synlig.
Læg stoffet vrang mod vrang, så de rå kanter flugter. Sæt eventuelt knappenåle i.
Sy stykkerne sammen med et sømrum på 1 cm.
Klip sømrummet ned til 3 mm. Fold stoffets retsider sammen langs sømmen.
Pres. Sy en 6 mm bred søm, der dækker det første sømrum. Pres sømrummet i én retning.

Til og med bilde:


Det var faktisk ein del bra sy-tips der. Link her.
Når eg hadde sydd som vist på bildet så vrengte eg altså stoffet igjen,
sånn at det er det lyseblåe som e utsida på veska liksom.

Eg fekk tips av ei som var på sykveld hos Tante Mie
at det kunne værr lurt å gjørr det med nett som en vil ska tåle litt ekstra.
Det glede meg å sjå at eg faktisk hadde klart å gjørr om den forklaringen eg fekk der te handling
sånn heilt på egenhånd hima ;o)

19 kommentarer:

OktoberLeaves sa...

De så skikkelige gode ut! Takk for at du deler oppskrift. Jeg er ganske avhengig av oppskrift for å få til noe på kjøkkenet så disse skal nok prøves ut!
Fransk søm er supert. Ikke lenge siden jeg lærte meg det selv. Resultatet blir skikkelig profft! :)
Tenk på meg når du kjører forbi Vestby på vei til Halden, da! Der bor nemlig jeg :)
God kveld :)

Kiiromi sa...

Å, tack för tipset.

Jag blir så imponerad av dig, du har massor av järn i elden jämnt och fina saker pysslar du till också :)

Ha de gott! /Mia

Tovepia sa...

Gode karbonader, det kan jeg lese meg til, selv om jeg lukter dem, nesten;)
Fransk søm!..du er rå!
Klem fra meg;)

hobbyvimsa sa...

Hei snuppa!!

Nam disse så nydelige ut:)

Takk for godt middag og sy tips,to ting på ein gong ikkje kleint det:)

Ha en fin kveld!!

Klem Linda:)

gult hus i svingen sa...

de karbonadene ble gode ja, det ser jeg av bildet og av oppskrifta:) Mat blir artigst med dæsjmetoden, man tager det man haver:)

Fransk søm, intet mindre:) det er bra, namaste:)

Klemmer til deg fra Trine:)

idyll sa...

Luretrikset med grønnsaker i karbonader og fiskekaker er en stor hit hos meg... til meg selv;) tihi... Å du... Fransk søm... Du er seriøst avanserte etter hvert.. Juhuuu!!!

Ha ein fin kveld snuppa, klems

Smykkas sa...

Jeg kan både lukte og smake denne herligheten.

Nam, nam.

Klem

Lindis sa...

De karbonadene så gode ut - nam! Tror jeg må teste ut den oppskrifta der, var litt etter min smak - man kan tilsette andre ingredienser og fjerne noen, det liker jeg ;-)

Ser ut som du og sykmaskinen begynner å bli gode venner også - kjempe kule vesker! :-)

Klem fra Lindis

"Romfortrivsel" sa...

Så kjempegode ut!
Har vært innom deg mange ganger, så nå var det jammen på tide å legge meg til som følger. Du har mange kreative idéer, og det skal bli moro å se fortsettelsen!
Klem fra Sørlandet

Maria sa...

Karbonader, det var ett nytt ord för mig. Men jag tror att du lagat någon sorts biffar...=)

Mie sa...

Nam nam! De karbonadene så bare supergode ut! Her i huset eter ungene grønnsaker som snop (som oftest rå som ventemat mens jeg varmer opp Fjordlandposene *host*) Ikke så mye spennende kokkelering her i heimen, men dette så jo bare så deilig og lettvint ut at jeg får lyst å lage hjemmelagede karbonader jeg også :)

Sydelen skjønte jeg ikke bæret av, men det skyldes nok meg selv og litt manglende interesse for sømmens mysterier, og ikke forklaringen din altså ;D *♥*

Helga Sofie sa...

Gratulerer med karbonader m/man tager hvad man haver :-) Har sans for sånt, selv om jeg langt fra alltid lykkes selv....
Vil du forresten være med å dele litt gjenbrukstips hos meg? Titt innom, kanskje du får tenning hehe
HS

Elisabeth, innerst i veien sa...

Det så kjempegodt ut! Super luretriks med de grønnsakene, den er notert. ☺

Randi sa...

Hei på deg!! Jeg liker alt hos deg og;) Og de karbisene såg kjempegode ut. Ble sulten!!
Er hjemme hos mor og far jeg, har vært på sykurs i kveld! KJEMPEmoro!! Det som ikke er fullt så moro er at Eskil har fått influensaen alle har for tida. Han er sååå varm, og hoster så vondt. Så nå må jeg nok være sjukesøster resten av kvelden/natta!

Godnattklem til deg og!

Heidi's hjørne sa...

Synes nesten jeg kjenne lukten av karbonadene dine. Tror de må prøves.
Flink du er med maskina, som har avansert til Fransk søm allerede, er "bare " på den norske enda, og får prøve meg litt til der, før jeg blir for avansert.
I morgen skal jeg hente Tildas påske , så da blir det nok fart på sakene skal vi se..
ha en god natt, og en fin onsdag(???? for det er onsdag??)
Klem

God som Grønn sa...

Nå ble jeg skikkelig sulten her jeg sitter på morgenvakt...men vi har dessverre ikke sånne godsaker i kantina her :(

Veldig for å bruke det man har i kjøleskapet når man skal lage mat, det er ofte restemiddagene som blir best hjemme hos oss!

Bustenellik sa...

De karbisene så namme ut :-)
Og jeg tror jeg skjønte hva fransk søm var for noe nå. Kjekt for alt man lærer :-)

Shy B sa...

Hehe! Takk for tips! Ingen fransk søm på mi veske, heller gresk søm. Men så er eg ingen sydame heller, måtte berre prøve. Og den vil fungere som handlenett til melk og brød trur eg.
Men skal studere dette franskopplegget ditt, dersom eg skal sy ei fin veske ;)
Karonadetriks var i bruk når ungane var små, dei er ikkje så lette å lure no lenger :)

Tøvsjur sa...

Hei på dæi!
Mmm dissa så hærlige ut. De må prøves!
Takk for at du delte oppskrift med oss
klæm fra mæi